17
foto's
Kenmerken
Algemeen
Adres Saljheden, 683 92 Bergsang
Plaats Hagfors Kommun
Land Zweden
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 8.500 v.o.n.
Aangeboden sinds 1 jaar geleden
Ligging Buiten bebouwde kom, aan bosrand, aan water, bosrijke omgeving en vrij uitzicht.
Woning
Soort Recreatiewoning
Bouwjaar 1834
Perceeloppervlakte 3500 m²
Woonoppervlakte 40 m²
Aantal woonlagen 1
Aantal kamers 2
Voorzieningen winkels en zorgvoorzieningen op 12 km. afstand
Beschrijving

Onze oude historische TORP boven Bergsang, Hagfors-Kommun in de provincie Varmland. Het is GEEN huis voor mensen die op zoek zijn naar een afgewerkt vakantiehuis. Het is echt een project! Van de torp zijn er helaas nog geen foto's van de bijgebouwtjes (aardkelder, houthok, gereedschapsschuurtje)

De kavel en omgeving kunnen worden bekeken via: https://kso.etjanster.lantmateriet.se/?module=sercxi-urvalslista-module en het kadastrale adres is: HAGFORS SĂ„LJE 1:92.

Het huisje heeft een woonkamer (voorheen ook gebruikt als slaapgedeelte), keuken, zolder met vaste trap, maar zonder isolatie etc. Geen water, er is een beekje aan de voorkant; geen toilet; elektriciteitsaansluiting is aanwezig. Enkele bijgebouwen en een aardkelder, uitgehakt in de achterliggende rotsen.

Het perceel is ongeveer 3.500 m2 en gaat op in de omliggende natuur.
Een TORP is een vroegere soldatenwoning, als pensioen van de Zweedse koning voor trouwe dienst. Cultureel erfgoed! Het werkelijke bouwjaar is niet bekend. Rond 1834 werden de huizen voor het eerst kadastraal vastgelegd.

De verkoop wordt op locatie begeleid door Ulf Granholm (Zweeds of Engels), die u zeer deskundig informatie kan verstrekken over eventuele aanpassingen van de woning naar uw wensen, Tel. 0046 706750042
Ook de andere twee woningen kunt u via hem bekijken.