22
foto's
Kenmerken
Algemeen
Adres Maius 1, 28
Plaats Bekolce
Land Hongarije
Status Verkocht
Vraagprijs € 28.500 k.k.
Aangeboden sinds 3 jaar geleden
Ligging Aan bosrand.
Woning
Soort Vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 3000 m²
Woonoppervlakte 90 m²
Aantal woonlagen 1
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamers 1
Aantal badkamers 1
Voorzieningen Wasmachine, centrifuge, badgeiser, houtkachels, gevelkachels, water, riolering, aardgas
Beschrijving

Samenvatting:
Vrijstaand huis (90m2 woonruimte) op 3000 m2 eigen grond gelegen aan rand van dorp (Bekölce) en direct aan bosrand. Traditionele bouw lemen uren (60cm ) s' zomers koel, 's winters warm, zeer warme sfeer, hoge kamers (3.5 mtr), houten balken plafond, geïsoleerd plafond (zolder), toegankelijk via luik.

Geheel gerenoveerd (2002-2004) - nieuw dak, buitenmuur stucwerk, binnenvloeren, electra, water en riolering. Aansluiting op water, riolering, electra en aardgas alsmede telefoonlijn tot aan het huis. Satellietschotel . Voorzien van hydrofoor (waterpomp) voor gegarandeerd continue waterdruk.

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=zakQPv1Lc7w (exterieur)
https://www.youtube.com/watch?v=sMjJ_e7Csdw (interieur)

Ligging:
Uniek gelegen vrijstaand huis in rustig en veilig een dorp met fantastisch vrij uitzicht gelegen in het gebergte (Noord-Oost Hongarije). Het huis staat hoog boven en aan de rand van het dorp aan het eind van een doodlopend weggetje.

Het dorp ligt in een bosrijke streek tussen twee natuurgebieden in het Bükk natuurreservaat (zo groot als de provincie Utrecht). De heuvels variëren lokaal in hoogte van de 350 en 550 meter, de hoogste toppen rond de 800-100o meter (Bükk en (Matra)

Perceel:
Het perceel is omheind met wildhekken en ligt aan de rand van het bos. Op het perceel staan fruitbomen en walnoot bomen alsmede een (kleine)gerehabiliteerde wijngaard van oorspronkelijke wijnranken. Het omliggende gebied is rijk aan wild: reeën, edelherten en wilde zwijnen (alhoewel die niet te dichtbij komen), vossen, dassen, fazanten, marters etc. Het gebied kent een veelheid aan vogels waaronder ook zeldzame exemplaren van spechten en roofvogels. Er staan ook veel paddestoelen, bramen, bessen en andere kruiden.

Huis:
Het huis heeft een oppervlakte van ong. 90 m2, en ligt op een perceel van 3000 m2. In feite is het perceel een aaneenschakeling van twee kadastrale kavels. In het onderliggende perceel zijn terrassen met natuursteen steunmuren gebouwd, hierop kan eventueel een bungalow/chaletje gebouwd worden. Aan het huis is een overdekt terras gebouwd (2015) dat eenvoudig omgebouwd kan worden tot tweede slaapkamer (dat was de bedoeling).

Er is geen doorgaand verkeer en is dus uitermate veilig voor kinderen. De eerstvolgende buren wonen op ong. 100 meter afstand. Er is dus wel sociale controle maar door de ligging op een helling is er vrij en onbelemmerd uitzicht over een prachtige valei.

Het huis beschikt over alle voorzieningen, twee keramische houtkachels - een (grote) in de woonkamer en een (kleinere) in de slaapkamer voor eventuele bijverwarming. De grote houtkachel verwarmt met gemak het gehele huis. Twee gevelkachels - in de keuken en badkamer zorgen voor eventueel nodige bijverwarming in de koude dagen. Het huis is aangesloten op riolering, water, aardgas en op de telefoonlijnen (alhoewel nu geen actieve aansluiting ). Satellietschotel en decoder en HD televisie.

Omgeving:
Het dorp ligt 25 kilometer van de regionale stad Eger, beroemde wijngaarden en wijnkelders met dag en week markten, alle grote supermarkten, bouwmarkt, ziekenhuis en andere faciliteiten. Eger is een toeristische lokatie met veel restaurants en bars, alsmede warmwaterbronnen en een beroemde spa.
Het dorp ligt 10 kilometer van Szilvasvarad , beroemde lokatie van de Lipizaner paarden en aan de rand van het beroemde Bükk natuurreservaat.
Het Tiszameer ligt op een uur + rijden, de skigebieden van Slowakije liggen op drie uur rijden.