23
foto's
Kenmerken
Algemeen
Adres Domaine Le Repaire Landgoed Met 3 Woningen, Zwembaden , Tennis 24340
Plaats Mareuil en Perigord
Land Frankrijk
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 595.000 k.k.
Aangeboden sinds 6 maanden geleden
Ligging Buiten bebouwde kom, nabij winkels en aan bosrand.
Woning
Soort Herenhuis
Bouwjaar 1717
Perceeloppervlakte 16500 m²
Woonoppervlakte 515 m²
Aantal woonlagen 1
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 8
Aantal badkamers 5
Voorzieningen Landgoed met 3 woningen, 2 zwembaden en tennisbaan, speelterrein en parkeerplaats in Dordogne
Beschrijving

Landgoed met karakteristiek manoir, 2 woonhuizen, schuur, 2 zwembaden en tennisbaan op 1,65 ha terrein in de Dordogne en bloeiende verhuurpraktijk.
Het landgoed Domaine Le Repaire is gelegen in de landschappelijk schitterende Périgord aan de rand van een klein gehucht, 2,5 km verwijderd van het plaatsje Mareuil en Périgord met alle voorzieningen en dichtbij het middeleeuwse stadje Brantôme.

Het markante Maison de Maître en aangebouwde schuur (gebouwd in 1717) vormen tezamen met de twee comfortabele woonhuizen een authentiek ensemble rond een grote romantische cour. Een majestueuze kastanjeboom en fontein zijn hier de beeldbepalende elementen. Het geheel is gelegen op een rotsachtige uitbouw aan de rand van een mooie vallei.

Manoir (315 m2)
Het hoofdhuis bevat een fraaie entree en hal, groot woon/eetvertrek met schouw, bijkeuken, bibliotheek en salon, was/strijkruimte en toilet. Op de 1e etage: 3 grote slaapkamers met eigen (en suite) badkamers met toiletten en 2 werk(slaap)vertrekken. Grote zolderruimte (150 m2) met veel licht, momenteel gebruikt voor opslag, maar ook als atelier of extra woonruimte te gebruiken.
Het manoir is centraal verwarmd.

Schuur (155 m2)
De schuur is aan het hoofdhuis aangebouwd en bevat een grote open ruimte voor stalling van auto’s, terreinmaterieel en opslag van tuingereedschappen etc. In de schuurruimte is een werkplaats en wijnkelder ingebouwd. In het atelier bevindt zich eveneens de C.V.-installatie (Viessmann 2001), een olieopslagtank (2000 lt.) en een waterontkalkingsinstallatie.

Twee woonhuizen (115m2 + 85 m2)
Deze voormalige natuurstenen bijgebouwen van het manoir zijn ingrijpend verbouwd tot ruime comfortabele woningen met behoud van de originele Périgourdine stijlelementen. De huizen zijn tot nu toe ingezet als gîtes voor vakantie- en buitenseizoen verhuur en leveren aanzienlijke verhuurinkomsten op.

De huizen kunnen op eenvoudige wijze worden samengetrokken, zodat een zeer ruime woning voor permanente bewoning kan worden verkregen. De woningen bieden ook de mogelijkheid voor bevriende stellen om te investeren in een 2e(vakantie) huis.

Beide huizen hebben ruime en gezellige woon- en slaapvertrekken met elk een woonkeuken, zitkamer, 3 slaapkamers met badkamer/toilet en beschikken over elektrische verwarming en fraaie Deense houtkachels. Ieder huis heeft een eigen terras, met grote afgesloten tuin met uitzicht op de naastliggende vallei. Meubilair en inventaris van de huizen zijn in de koopprijs begrepen.

Terrein en voorzieningen
Het landgoed omvat 1,65 ha terrein, bestaande uit een park, glooiend grasland met fruitbomen, bos en op meerdere plaatsen weelderige bloementuinen en zitjes. Het terrein biedt naar alle kanten prachtige uitzichten. In de vallei bevindt zich nog een idyllisch gelegen terrein (5.000 m2) met natuurlijke bron en historische wasplaats. Het geheel wordt gecompleteerd met 2 zwembaden, een tennisbaan en speelterrein.

Vraagprijs
€ 660.000, waarin begrepen meubilair, inventaris en tuinmeubilair van beide woonhuizen en alle toebehoren bij de voorzieningen, zoals zomer- en winterdekkleden van zwembad, schoonmaakapparaten en terrasmeubilair. Geen makelaarskosten.

Contact
Mark & Pluis van Stapele, tel. 00.33.553.56.57.25, info@dordognehuizen.nl
Voor meer details/foto’s: http://domainelerepaire.blogspot.fr/ en
voor video:https:youtu.be/nY7EFx3uJn0