24
foto's
Kenmerken
Algemeen
Adres Am Eckartshaus 4
Plaats Eckartsberga
Land Duitsland
Status Beschikbaar
Koopprijs € 120.000 k.k.
Aangeboden sinds 5 maanden geleden
Ligging Buiten bebouwde kom.
Woning
Soort Overig
Bouwjaar 1810
Perceeloppervlakte 2985 m²
Woonoppervlakte 3000 m²
Aantal woonlagen 3
Aantal kamers 70
Beschrijving

Voor ondernemende mensen met durf! Zeer groot huis met vele kamers (ongeveer 70),twee klaslokalen,zeer grote (industrie) keuken met vriescel en afzuiginstallatie en feest c.q. danszaal. Dit beteft een voormalig,in opdracht van de keizer,gebouwd grensstation (1810) tussen Saksen-Anhalt en Thüringen en heeft in de vorige eeuw als broederhuis en later kindertehuis gediend. Ook voor projectontwikkelaars een zeer mooi object! Het is al gedeeltelijk verbouwd,vooral sanitair en badkamers en toiletblokken en douchekabines. Deze zijn nog geheel in nieuwstaat! Ook veel ramen/kozijnen zijn al vernieuwd en van dubbel glas voorzien.De meeste kamers zijn met niet al te grote investeringen bewoonbaar te maken. Het woonoppervlak is (geschat) ongeveer 3.000m2. verdeeld over begane grond en 2 etages daarnaast een grote zolder over de gehele lengte van het pand +/- 70 meter en verder is het pand voor ongeveer 1/3 onderkelderd. Het geheel staat op +/- 2985 m2 eigen grond. Er is momenteel helaas geen elektriciteitsaansluiting omdat toen wij het kochten er nog sprake was van een bovengronds net en dit inmiddels ondergronds is aangelegd. Ook het water is momenteel afgesloten. Wij hadden een grote droom om hier iets moois mee te gaan doen,maar helaas is door enkele elkaar opvolgende zeer vervelende gebeurtenissen onze droom ruw verstoort en hebben wij hier noodgedwongen een punt achter moeten zetten. Gedurende de grote vluchtelingencrisis i.v.m. de oorlog in Sirië van een paar jaar geleden hebben wij het pand aangeboden aan de Duitse instanties maar door het grote aanbod van panden vielen wij helaas buiten de boot.Nu na enkele jaren van toch nog hopen en twijfelen en nieuwe ideeën hakken wij de knoop definitief door en stoppen wij met ons project. Het grondstuk vertegenwoordigd een waarde van +/- €40,= per m2. De WOZ waarde van het pand staat op een zeer bescheiden bedrag van €56.000.=. U betaald jaarlijks een bedrag van +/- €1.600,= grundsteuer wat u in één keer of per kwartaal mag betalen. In totaal dus een waarde van minimaal €176.000,= in de staat waarin het zich nu bevind. De verwarmingsinstallatie is verwijderd (oud en oliegestookt) maar de infrastructuur voor de CV installatie is nog aanwezig. Er bestaan bovendien voor de meeste werkzaamheden op dit en andere gebieden zeer aantrekkelijke subsidiemogelijkheden waarbij de staat op sommige terreinen vrijwel alle kosten op zich neemt. Een milieuvriendelijke verwarmingsinstallatie is er daar één van. Wij hebben verschillende opties in gedachten voor de evt. belangstellenden die voor u en voor ons financieel voordelig uitpakken.

Mogelijkheid 1: U betaald alleen de grondprijs welke wij naar beneden afronden op €120.000,= en krijgt het huis er zodoende "gratis" bij.

De 2e mogelijkheid die wij willen bieden is een vorm van huurkoop onder de voorwaarde dat er een eerste betaling wordt verricht ter grootte van €25.000,= welke wij noodzakelijk achten en daarna betaald u een maandelijks bedrag van €460,= gedurende een periode van 20 jaar,wat neerkomt op een totaalbedrag van €135.400,=. U betaald dus een bescheiden bedrag aan vergoeding over deze periode. Als u toch eerder wilt betalen zodat u niet aan deze 20 jaar vast zit zijn daar natuurlijk altijd mogelijkheden toe. Alle lopende kosten zoals verbouwingen,aanpassingen,verzekeringen en belastingen zijn vanzelfsprekend voor uw rekening gedurende deze periode. Het lage afbetalingsbedrag per maand stelt u in ieder geval in staat in uw pand te investeren. Er zijn zeer veel verdienmodellen voor en met dit pand te realiseren..

Ruimte voor opslag,kamerverhuur,B&B,zaalverhuur enz.,enz....
Onze ideeën waren een B&B,opslag,zaalverhuur en een pannenkoekenrestaurant.

Wij hebben het voor ons zelf helaas moeten opgeven vanwege alle tegenslagen die wij te verwerken hebben gekregen zoals een grote brand hier in Nederland waarbij wij alles wat wij hier in opslag hadden voor dit pand zijn kwijtgeraakt en met een onverzekerde schade bleven zitten van €650.000,= en vanwege de jaren die inmiddels zijn verstreken.
Wij willen in principe zo snel mogelijk van dit object af (wat niet wil zeggen dat wij het "weg gaan geven") en nodigen u uit indien u interesse heeft contact met ons op te nemen.
Wilt u meer weten en meer foto's zien stuur gerust een berichtje.
Evt. hebben wij nog een 3e optie waarbij de woning welke onder de danszaal gelegen is in ons eigendom blijft maar daarover kunnen we het nog hebben bij uw interesse.

Voor informatie geniet een berichtje via Email de voorkeur.